Hesaplara 2 bin TL yemek parası yatacak! Valilik duyurdu

İstanbul Valiliği "Gönülden Bir Öğün" projesi ile maddi durumu kötü olan toplamda 100 bin öğrenciye aylık 2 bin TL yemek parası yatıracak.

İstanbul Valiliği, ekonomisi iyi olmayan ailelerin çocuklarına destek olmak amacıyla "Gönülden Bir Öğün" projesini hayata geçirdi.
Proje kapsamında, 100 bin öğrenciye aylık maddi destek verilerek okullarında sağlıklı yemeğe ulaşmaları sağlanacak. Ailesinin ekonomik koşulları iyi olmayan on binlerce öğrenci, sağlanacak bu maddi destekten faydalanabilecek.

İLK ETAP 20 BİN ÖĞRENCİ

Projenin hedefi ilk etapta 20 bin, sonrasında ise 100 bin çocuğa erişmek olarak belirlenirken çalışmaya hayırseverler de katkı sağlayacak.

Konuya ilişkin açıklama yapan İstanbul Valisi Davut Gül, her ilçede bulunan sosyal yardımlaşma vakıfları aracılığıyla ailelerin gelir durumunun şeffaf ve objektif kriterlerle tespit edildiği bir sistemlerinin olduğunu dile getirdi.

Vali Gül, çocuklara bir kart verileceğini ve hesaplarına aylık 2 bin lira yatırılacağını belirterek, bu parayla sadece okul kantinlerinde sıcak yemek yenebileceğini ifade etti.

20 bin çocuğun yemek giderini İstanbul Valiliği olarak karşılayacaklarını ekleyen Gül, kalan 80 bin çocuğun yemeğini ise Sosyal Yardımlaşma Vakfı, Vakıflar Genel Müdürlüğü, hayırseverler, kurumsal firmalar ve sivil toplum kuruluşlarıyla birlikte vermeyi istediklerini bildirdi.