Hitit Yolu'nda doğa ve tarih buluştu

Hitit Yolu, sadece doğa yürüyüşü yapmak isteyenler için değil, aynı zamanda tarihe meraklı olanlar için de ideal bir rota. Rota boyunca Hititlere ait birçok tarihi kalıntı ve anıt mezar bulunuyor. Bu sayede doğaseverler, yürüyüş yaparken aynı zamanda Hititlerin izlerini de takip edebiliyor.

Anadolu'nun kadim uygarlıklarından Hititlerin başkenti Hattuşa'ya ev sahipliği yapan Çorum'un Boğazkale ilçesinde, Hitit Yolu'nda yaklaşık 100 doğasever bir araya gelerek tarihi bir yürüyüş gerçekleştirdi.

İbikçam göletinden yürümeye başlayan doğaseverler, Hitit Yolu Yürüyüş ve Bisiklet Parkurlarının en güzel yürüyüş rotalarından Budaközü Vadisi'ni yürüyerek geçti.

Seyir teraslarından vadinin doğal güzelliklerini gözlemleyen doğaseverler, asma köprülerden geçip, şelalelerde anı fotoğrafları çektirdi.

Yürüyüşün ardından yaklaşık 5 bin yıllık geçmişe sahip Hattuşa Antik Kenti ile Yazılıkaya Açık Hava Tapınağı da gezildi.

Katılımcılar gezide, Hitit surları ve yeşil taşta hatıra fotoğrafı çektirdi.