İki ülkenin lideri bateride düet yaptı! Başbakan eski metalci çıktı
Asya'nın iki önemli liderleri Lee ve Takaichi diplomasi sahnesinde K-Pop rüzgarı estirdi. İki lider bateri eşliğinde düet yaptılar.
Güney Kore Devlet Başkanı Lee Jae-myung ve Japonya Başbakanı Sanae Takaichi, Nara’da gerçekleştirdikleri görüşmede alışılmışın dışında görüntülere imza attı. İki Doğu Asya lideri, resmi temasların ardından bateri setinin başına geçerek karşılıklı müzik yaptı.
Aynı tip mavi ceketler giyen Lee ve Takaichi, dünyaca ünlü K-pop grubu BTS'in "Dynamite" ve KPop Demon Hunters filminden "Golden" gibi popüler şarkıların ritimlerine eşlik etti. Geçmişte bir heavy metal grubunda baterist olduğu bilinen Japonya Başbakanı Takaichi'nin performansı dikkat çekerken, Güney Kore lideri Lee'nin kendi deyimiyle "biraz beceriksiz" olan denemesi sosyal medyada viral oldu.
İKİ ÜLE ARASINDA İŞ BİRLİĞİ
Güney Koreli lider, Takaichi'nin bateri yeteneğini överken, iki ülke arasındaki diplomatik çabaları "müzikal bir düete" benzetti.
Eğlenceli anların ötesinde, liderler bölgedeki stratejik gerilimlere karşı Japonya, Güney Kore ve ABD arasındaki iş birliğinin önemine vurgu yaptı. Görüşmede ayrıca ekonomik iş birliğini artırma konusunda mutabakata varıldığı kaydedildi.