İran’dan ABD’ye sert mesaj! Büyükelçi çağırıldı

İsrail’in İran’ın çeşitli kentlerine bu sabah düzenlediği geniş çaplı hava saldırıları, bölgede tansiyonu zirveye taşırken, İran’dan dikkat çeken bir diplomatik hamle geldi. Tahran yönetimi, ABD'nin İran’daki diplomatik çıkarlarını temsil eden İsviçre Büyükelçisi’ni Dışişleri Bakanlığı’na çağırarak, Washington’a sert bir protesto iletti.

İran, İsrail'in bugünkü saldırıları nedeniyle ABD’nin İran’daki diplomatik faaliyetlerini yürüten İsviçre’nin Tahran Büyükelçisi'ni Dışişleri Bakanlığına çağırdı.

İran Dışişleri Bakanlığı kaynaklarına göre, İsviçre Büyükelçisi’ne, İsrail’in saldırılarının “uluslararası hukuka aykırı ve bölgede istikrarsızlığı derinleştiren bir eylem” olduğu bildirildi. Tahran yönetimi, saldırıların dolaylı destekçisi olarak gördüğü ABD’yi açık şekilde uyardı.

Yetkililer, İran topraklarına yönelik saldırıların sadece ülkenin egemenliğini değil, aynı zamanda bölgesel barışı tehdit ettiğini vurguladı. İran, İsrail’in düzenlediği saldırılar nedeniyle çok sayıda üst düzey askeri yetkilinin ve nükleer bilim insanının hayatını kaybettiğini açıklamıştı.

İlginizi çekebilir