İsrail uçakları yine sınırları ihlal etti: Körfez basını 'saldırı provası' dedi
İsrail savaş uçakları Irak hava sahasını aşarak İran sınırına kadar uçtu. Irak’ta alçak uçuş paniğe yol açtı. Aynı saatlerde ABD yakıt ikmal uçağının İran yönünde hareketi dikkat çekti. İran basını, İsrail 'yeni bir saldırı hazırlığında' olduğunu iddia etti. İsrail geçen hafta Suriye üzerinden Türkiye sınırına kadar uzanan benzer uçuşlar gerçekleştirmişti.
İsrail uçakları dün gece Irak hava sahasını ihlal ederek İran sınırına kadar uçtu. Iraklılar, alçak uçan jetlerin sesinden dolayı patlama yaşandığını sandı.
İran ve Irak medyasına göre uçaklar, bir bombardıman senaryosunu simule ettikten sonra İsrail'e dönüş yaptı.
ABD uçağının dün geceki uçusu
İran, İsrail'in yeni saldırılar hazırlığında olduğunu öne sürdü. Aynı anda Kuveyt'ten kalkan bir ABD yakıt ikmal uçağı, İran'a doğru yol aldıktan sonra saatler içinde üsse döndü.
TÜRKİYE SINIRINA UÇAK GÖNDERDİLER
Bir hafta önce İsrail uçakları benzer bir şekilde Suriye - Türkiye sınırına kadar uçarak geri dönmüştü.
İsrail, Kilis'in karşısındaki Azez kentine kadar uçan 3 uçakla birlikte Suriye'nin tamamı üzerinde uçan 15 uçak göndermişti.
İsrail, bu uçuşları "istihbarat toplamak" için gönderdiğini söylemiş ve "operasyonel bir eylem" olarak nitelendirmişti.