Kedinin tırmaladığı çocuk kuduz oldu
Diyarbakır’ın Sur ilçesinde yaklaşık 4 ay önce kedi tarafından tırmalanan 3 yaşındaki çocukta kuduz virüsü tespit edildi. Çocuğun testinin pozitif çıkmasının ardından bölgede filyasyon ve temaslı taraması başlatılırken, temaslı kişilere kuduz aşısı uygulanmaya başlandı.
Diyarbakır'ın merkez Sur ilçesinde 3 yaşındaki çocukta kuduz virüsü tespit edildiği, söz konusu bölgede tedbirlerin artırıldığı bildirildi.
10 AĞUSTOS'TA RAHATSIZLANDI
Valilikten yapılan açıklamada, Sur'da ikamet eden 3 yaşındaki N.K'nin, yaklaşık 4 ay önce kedi tarafından tırmalandığı, 10 Ağustos'ta rahatsızlanması üzerine hastaneye başvurulduğu ve yapılan tetkikler sonucunda kuduz şüphesiyle çocuktan gerekli numunelerin alındığı ifade edildi.
‘TEST SONUCU POZİTİF ÇIKTI’
Hastadan alınan numunelerin ilgili referans laboratuvarında incelenmesi sonucunda 13 Ağustos itibarıyla test sonucunun pozitif çıktığı ve bu bilginin ilgili kurumlara iletildiği belirtilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:
"Vakanın tespit edilmesinin ardından İl Sağlık Müdürlüğü ve Sur İlçe Sağlık Müdürlüğü ekiplerince bölgede filyasyon, temaslı taraması ve sağlık kontrolleri başlatılmış, temaslı olduğu belirlenen kişilere gerekli kuduz profilaksisi (ölümcül bir virüs olan kuduzun insana bulaşmasını önlemek için ısırık veya temas sonrasında uygulanan acil ve hayat kurtarıcı tıbbi tedavi) uygulanmaya başlanmıştır. Bölgede vatandaşlara yönelik bilgilendirme ve eğitim çalışmaları da sürdürülmektedir.
‘İVEDİLİKLE YÜRÜTÜLMESİ SAĞLANDI’
İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekiplerince bölgede önlemler alınmış, gerekli saha çalışmaları başlatılmıştır. İlgili belediyeler bilgilendirilerek sahipsiz hayvanlara yönelik gerekli çalışmaların ivedilikle yürütülmesi sağlanmıştır. Söz konusu vakaya ilişkin süreç, Valiliğimiz koordinasyonunda diğer kurumlarımızla birlikte koordineli bir şekilde titizlikle takip edilmektedir."