Kılıçdaroğlu'na bir şok daha: Cenazede çiçeği bile istenmedi, çiçekçi geri götürdü
Türk edebiyatının ve toplumcu gerçekçi şiirin usta kalemlerinden Ahmet Telli, Ankara’da düzenlenen törenle son yolculuğuna uğurlanıyor. İkindi namazının ardından Karşıyaka Mezarlığı’nda toprağa verilecek olan usta şairin cenaze merasimi, Kemal Kılıçdaroğlu ile seçilmiş Genel Başkan Özgür Özel’in çelenkleri üzerinden yaşanan beklenmedik bir krize sahne oldu.
Türk edebiyatının usta şair ve yazarlarından Ahmet Telli’nin cenaze programı bugün gerçekleştiriliyor. Toplumcu gerçekçi şiirin önde gelen temsilcilerinden biri olan Telli'nin naaşı, Ankara'da ikindi vakti kılınacak cenaze namazının ardından Karşıyaka Mezarlığı'nda defnedilecek.
ÇİÇEKÇİ GERİ GÖTÜRDÜ
Ankara'daki uğurlama töreninde dikkat çeken bir gerginlik yaşandı. Kemal Kılıçdaroğlu’nun tören için gönderdiği cenaze çelengi alana kabul edilmedi. Reddedilen çelengi çiçekçi geri götürmek zorunda kalırken, seçilmiş CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in gönderdiği çelenk ise tören alanına alındı.
Türk Şiirine Değerli Bir Miras Bıraktı
Eserlerinde hüzün, sevda, direniş ve isyan temalarını kendine özgü üslubuyla harmanlayan Ahmet Telli, Türk edebiyatında silinmez bir iz bıraktı. 2 Aralık 1946'da Çankırı'nın Eskipazar ilçesinde dünyaya gelen usta şair, öğretmen okullarındaki eğitiminin ardından bir süre köy öğretmenliği yaptı. Daha sonra Gazi Eğitim Enstitüsü'nü tamamlayan Telli; Kastamonu, İnebolu, Doğanyurt, Kırıkkale ve Ankara'da uzun yıllar boyunca Türkçe ve edebiyat öğretmeni olarak görev yaptı.
Türk edebiyatının usta kalemi, şair ve yazar Ahmet Telli’ye veda zamanı...
— SÖZCÜ Televizyonu (@szctelevizyonu) July 12, 2026
Türk edebiyatının ve Ankara’nın usta şairi Ahmet Telli, sevenlerinin gözyaşları ve dizeleri eşliğinde son yolculuğuna uğurlanıyor.
Ankara’daki veda töreninden ilk görüntüler ve detaylar Sözcü TV canlı… pic.twitter.com/RIeUjnZ2xl