Kışın bu çorbayı içen grip olmuyor: Ne tavuk ne tarhana
Soğuk havalarla birlikte grip vakaları artarken, bağışıklık sistemini güçlendiren doğal tarifler de raflardan iniyor... Uzmanlara göre kış aylarında düzenli içilen bu şifa dolu çorba, soğuk algınlığına karşı en etkili doğal koruyucu.
Uzman diyetisyenler, özellikle zencefil, sarımsak, havuç, soğan ve kerevizle hazırlanan sebze çorbasının vücut direncini artırdığını belirtiyor. Zencefilin iltihap önleyici etkisi, sarımsağın antibakteriyel gücüyle birleşince bu çorba adeta doğal bir antibiyotik haline geliyor.
Uzmanlar, "Haftada 2-3 kez içilen bu çorba, kış hastalıklarına karşı vücudu koruyor. Üstelik düşük kalorili olduğu için kilo kontrolü sağlamak isteyenler için de ideal" diyerek çorbanın yan faydalarına da dikkat çekiyor.
İÇİNDEKİLERLE ADETA ŞİFA DEPOSU
Bu bağışıklık güçlendiren çorbanın malzemeleri şöyle:
- 1 parça rendelenmiş taze zencefil
- 2 diş sarımsak
- 1 havuç
- 1 küçük kereviz
- 1 soğan
- 1 tatlı kaşığı zeytinyağı
- 1 litre su veya sebze suyu
Sebzeler hafifçe kavrulup suyla kaynatıldıktan sonra blender'dan geçiriliyor. İsteğe göre biraz limon suyu ve karabiberle servis ediliyor.
GRİBE KARŞI DOĞAL KORUMA
Zencefil ve sarımsak kombinasyonu, bağışıklık sistemini güçlendirmenin yanı sıra boğaz ağrısı ve öksürüğe de iyi geliyor.
Diyetisyenler ayrıca bu çorbanın bağırsak sağlığını desteklediğini, böylece vücudun enfeksiyonlara karşı daha dirençli hale geldiğini belirtiyor. Uzmanlar, aç karnına limonlu su içmek yerine akşam yemeklerinde bu çorbayı tercih etmenin bağışıklığı güçlendirmede çok daha etkili olduğunu söylüyor.