Komisyon bugün toplanıyor: Rapor taslağı görüşülecek
"Terörsüz Türkiye" sürecinin yasama çalışmalarını yürüten Milli Dayanışma, Kardeşlik ve Demokrasi Komisyonu, bugün TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş başkanlığında toplanacak. Toplantıda, komisyonun hazırladığı 60 sayfalık rapor taslağı ele alınacak.
TBMM Başkanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, Milli Dayanışma, Kardeşlik ve Demokrasi Komisyonu, 18 Şubat 2026 Çarşamba günü (bugün) saat 11.00'de bir araya gelecek. TBMM Tören Salonu'nda gerçekleştirilecek toplantıya, Meclis Başkanı Numan Kurtulmuş başkanlık edecek.
TASLAK RAPOR 7 BÖLÜM VE 60 SAYFA
5 Ağustos 2025 tarihinde çalışmalarına başlayan komisyon, sürecin yasama ayağına dair hazırlıklarını tamamladı. TBMM Başkanı Kurtulmuş'un siyasi parti temsilcileriyle paylaştığı taslak raporun detayları da netleşti. Edinilen bilgilere göre, komisyonun üzerinde çalıştığı rapor, 7 temel bölümden ve toplam 60 sayfadan oluşuyor. Bugünkü toplantıda bu taslağın değerlendirilmesi ve nihai sürece ilişkin görüşmelerin yapılması bekleniyor.