Köyün yarısı bir günde yok oldu

Endonezya'nın Batı Java eyaletinde etkili olan şiddetli yağışlar köyün yarısını yok etti. Bandung bölgesine bağlı Pasirlangu köyünde meydana gelen heyelanın ardından ölü sayısının arttığı bildirildi. Bölgede arama kurtarma çalışmaları aralıksız sürüyor.

Cumartesi sabahı yaşanan toprak kaymasında köyün bazı bölümleri tamamen toprak altında kaldı. Çok sayıda evin kullanılamaz hale geldiği Pasirlangu'da, evsiz kalan vatandaşlar kayıp yakınlarına ulaşabilmek için ekiplerle birlikte bekleyişini sürdürüyor.

EN AZ 10 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Ulusal Arama ve Kurtarma Ajansı (SAR) tarafından yapılan son açıklamaya göre, heyelanda en az 10 kişi hayatını kaybetti, yüzlerce kişi güvenlik gerekçesiyle tahliye edildi. Yetkililer, 82 kişiden hâlâ haber alınamadığını belirtti.

SAR ekiplerinin zorlu arazi şartlarına rağmen bölgeyi haritalar ve koordinatlı planlama yöntemiyle taradığı, arama kurtarma operasyonlarının genişletildiği aktarıldı. Yetkililer, yağışların devam etmesinin çalışmaları zorlaştırdığını ancak kayıplara ulaşmak için tüm imkânların seferber edildiğini vurguladı.