Malezya Türkiye'den yakıt almayı düşünüyor

İran savaşı nedeniyle küresel enerji arzında yaşanan aksaklıklar Malezya’yı alternatif kaynak arayışına yöneltti. Malezya Ekonomi Bakanı Akmal Nasir, Türkiye’nin de aralarında bulunduğu ülkelerden yakıt tedarik edilmesinin değerlendirildiğini açıkladı.

Malezya Ekonomi Bakanı Akmal Nasir, İran savaşının yol açtığı enerji arz sıkıntısı sebebiyle ülkesinin yeni yakıt kaynakları arayışında olduğunu ve aralarında Türkiye'nin de bulunduğu bazı ülkelerden yakıt temin etmeyi değerlendirdiğini açıkladı.

Fakat Nasir, alınacak yakıtın Malezya'da bulunan rafinerilerde işlenebilir nitelikte olması gerektiğini ekledi.

Malezya rafinerileri büyük ölçüde Ortadoğu menşeli ham petrole bağımlı. Küresel petrol ve doğalgaz sevkiyatı için büyük öneme sahip olan Hürmüz Boğazı'nın trafiğe kapanmasının ardından, bazı rafineriler ham madde eksikliği sebebiyle üretim kapasitesini düşürmek zorunda kaldı.

Nasir, Malezya'nın Afrika ülkeleri, Rusya ve Türkiye'den yakıt tedarik etmeyi planladığını belirtti.