MEB'den yeni karar: Dersler okul dışına taşınacak! Tarih verildi
Millî Eğitim Bakanlığı, okul dışı öğrenme ortamlarını eğitim sürecine dahil etmek amacıyla “Okul Dışı Öğrenme” dijital platformunu hayata geçiriyor. Bu ay içinde açılması planlanan platformla, öğretmenler ders konularına uygun müze, kütüphane ve bilim merkezlerine dijital ortamdan erişebilecek.
Millî Eğitim Bakanlığı (MEB), “Okul Dışı Öğrenme” platformu aracılığıyla müze, kütüphane ve bilim merkezi gibi mekanları eğitim materyali olarak kullanacak. Öğretmenler, platform üzerinden sanal turlara ve görsel içeriklere erişerek bu mekanları derslerine dahil edebilecek.
İLK ETAPTA OKUL ÖNCESİ VE İLKÖĞRETİM KAPSAMDA
Platform, ilk aşamada okul öncesi, ilkokul ve ortaokul kademesindeki öğretmen, öğrenci ve velilere hizmet verecek. Kullanıcılar, ders müfredatındaki konularla eşleşen mekanlara tek bir panel üzerinden ulaşabilecek. Bu sistemle, öğrencilerin sınıf içi teorik bilgilerini dış mekanlardaki görsel ve uygulamalı materyallerle desteklemesi amaçlanıyor.
BU AY İÇİNDE ERİŞİME AÇILACAK
Türkiye Gazetesi'nin haberine göre, tanıtım toplantısı bu ay içinde yapılacak olan platformun, toplantının hemen ardından tüm öğretmen ve velilerin kullanımına açılması planlanıyor.