MEB fenomen öğretmenler için düğmeye bastı!
Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), fenomen öğretmenlere yönelik inceleme başlattı. Öğretmenlerin sosyal medya hesapları kontrol edilecek, mevzuata uymayanlara disiplin cezası verilecek. İncelemenin gelen şikayetler üzerine başlatıldığı belirtilirken verilen kınama cezaları 5 yıl süreyle sicilde kalacak.
Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), fenomen öğretmenlere yönelik gelen şikayetler üzerine inceleme başlattı.
Alınan karara göre 81 ilde fenomen öğretmen ve yöneticilerin sosyal medya hesapları incelenecek.
FENOMEN ÖĞRETMENLERİN İSİM LİSTESİ İSTENDİ
Bakanlık, CİMER ve Millî Eğitim Bakanlığı İletişim Merkezi'ne gelen şikayetler üzerine düğmeye bastı. Bakanlık ayrıca sosyal medyada takipçi sayısı çok olan öğretmen ve yöneticilerin listesini istedi.
NTV'de yer alan habere göre; inceleme sonucunda, yönetmeliğe uygun davranmadığı belirlenen öğretmenler ve yöneticiler hakkında disiplin cezası uygulanacak.
VELİDEN İZİN ALMAK ZORUNDA
Öğretmenlik Meslek Kanunu'na göre, öğretmen ve yöneticiler, öğrencilerin görüntüsünü yalnızca velisinden izin alarak paylaşabilir.
Aksi takdirde, öğrencilere ve eğitim süreçlerine ilişkin ses veya görüntüleri mevzuata aykırı şekilde paylaşan öğretmenlere, "kınama cezası" veriliyor.
Kınama cezaları öğretmenlerin sicil dosyasında 5 yıl boyunca kalacak.