MGK sonrası terör ve İsrail açıklaması

Milli Güvenlik Kurulu (MGK) toplantısı sonrası yapılan açıklamada, terörle örgütü PKK'nın silah bırakma sürecine, İsrail ve Suriye başlıklı konulara vurgu yapıldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında, gerçekleştirilen Milli Güvenlik Kurulu (MGK) toplantısı yaklaşık 2,5 saat sürdü.

Toplantının ardından yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı:

- Terörsüz Türkiye hedefine ulaşılmasıyla milli birlik ve beraberliğimizin daha da pekişeceği, demokrasimizin güçleneceği ifade edilmiştir.

- Bölücü terör örgütünün kendisini feshi, silah bırakması ve silahsızlanması ile tüm uzantılarının tasfiyesi sürecinin yakından ve titizlikle takibine devam edilecek.

- Türkiye, Suriye'de yeni yönetimin kalıcı huzur ve istikrarın sağlanması ile ülkenin tüm terör örgütlerinden arındırılması gayretlerine destek vermeye devam edecektir.

- İsrail'in ısrarla tatbik ettiği soykırım, istila ve işgal politikalarına son vererek bir an evvel ateşkes rejimine geri dönmesi gerektiğine dikkat çekilmiştir.