Ne ABD ne Avrupa! Düşen C-130'un ardından Türkiye'ye o ülkenin uçakları önerildi
Türkiye’yi derinden yaralayan uçak kazası, Türk Hava Kuvvetleri’nin ihtiyacı için yeni alternatifler gündeme getirdi. Nisan ayında yapılan görüşmelerde Brezilya'nın ürettiği C-390 Millenium uçakları Türkiye'ye tavsiye edildi.
C-130 Herkül askeri kargo uçağının Azerbaycan’dan dönerken düşmesi ve 20 şehidin ardından Türk Hava Kuvvetleri’nin ihtiyacı için yeni alternatifler gündeme geldi. Türkiye’de 57 yıldır kullanılan C-130 uçaklarının yerine tüm dünyada yeni nesil C-390 Millennium uçakları kullanılıyor.
TÜRKİYE'YE ÖNERİLDİ
Nisan ayında Brezilya’nın başkenti Rio de Janeiro’da düzenlenen fuarda Türkiye’ye C-390 kargo uçakları önerildi.
CHP Genel Başkan yardımcısı emekli Tümamiral Yankı Bağcıoğlı, SÖZCÜ’ye yaptığı açıklamada ‘’Hava lojistik filomuz yenilenmeli, Hava Kuvvetleri Komutanlığı tarafından yapılacak analizler sonucu, C-390 veya C-27 kargo uçakları alternatif olabilir.
İKİ ALTERNATİF ÖNE ÇIKIYOR
C-130 uçaklarımız, güncellendi ancak depremler dahil yoğun görevleri nedeniyle uçuş standartlarını aşmış durumdalar’’ dedi. Türk Hava Kuvvetleri’nde halen bazıları 57 yıldır kullanılan 19 adet C-130 Herkül ile 45 adet CASA CN-235 ve 10 adet A400 kargo uçağı bulunuyor. Bir süre önce de İngiltere’den 12 adet ikinci el C-130 alımı için görüşmeler yapılmıştı.