Ne paça ne işkembe: Bağışıklığı güçlendiren bu çorba herkesin favorisi oldu

Paça ve işkembenin ağır kokusunu veya tadını sevmeyenlere müjde! Bağışıklığı güçlendirmek için artık onlara mahkum değilsiniz. Son zamanlarda sofraları kasıp kavuran ve lezzetiyle herkesin yeni favorisi haline gelen bu çorba, içerdiği vitaminlerle vücudun direncini anında artırıyor.

Kış aylarında soğuk algınlığına karşı akla ilk gelen genellikle kelle paça ya da işkembe çorbası oluyor. Ancak beslenme uzmanlarına göre, bağışıklığı en çok destekleyen çorba bu ikisi de değil.

Son dönemde yapılan araştırmalar ve uzman yorumları, mercimek, zerdeçal ve sarımsak içeren özel bir karışımı “doğal koruma kalkanı” olarak öne çıkarıyor.

Diyetisyen ve fitoterapist Dr. Michael Heinrich, bu çorbanın içeriğindeki baharat ve bakliyat kombinasyonuna dikkat çekerek tam bir şifa kaynağı yorumunu yaptı.

“Kırmızı mercimek, vücuda yüksek oranda bitkisel protein sağlarken; zerdeçal iltihap önleyici etki gösteriyor. Sarımsak ise doğal antibiyotik görevi görüyor. Bu üçlü, hastalıklara karşı koruyucu bir bariyer oluşturuyor.”

Dr. Heinrich, ayrıca, bu çorbanın kolesterol dostu ve sindirimi kolay olduğunu da belirtiyor. Özellikle kış aylarında haftada en az iki kez tüketilmesini öneriyor.

“Bağışıklık Çorbası” olarak anılan bu tarifte;

1 su bardağı kırmızı mercimek

1 diş sarımsak

1 tatlı kaşığı zerdeçal

1 küçük soğan

1 yemek kaşığı zeytinyağı

1 litre sıcak su kullanılıyor.

Tüm malzemeler kaynatılıp blender’dan geçirildiğinde, hem tok tutan hem de vücudu ısıtan bir çorba elde ediliyor.

Tarifin paylaşılmasıyla birlikte binlerce kullanıcı “Artık paçaya gerek yok!” diyerek bu sağlıklı alternatife yöneldi.

İlginizi çekebilir