Nobel ödülünün sahibi kayıp: Ödülü onun yerine başkası alacak

Nobel Barış Ödülü sahibi Venezuela muhalefet lideri María Corina Machado güvenlik baskısı nedeniyle Oslo’daki törene gelmiyor. Yeri bilinmeyen Machado adına ödülü kızı alacak ve demokrasi mücadelesini anlatan bir konuşma yapacak.

Venezuela muhalefetinin lideri ve Nobel Barış Ödülü sahibi María Corina Machado Oslo’da Çarşamba günü yapılacak ödül törenine katılmayacak.

Norveç devlet kanalı NRK Machado’nun şu anda Norveç’te olmadığını ve sahneye çıkmayacağını Nobel Enstitüsü Direktörü Kristian Berg Harpviken’in sözlerine dayandırdı.

Machado geçen yıldan beri Nicolás Maduro hükümetinin baskısı altında saklanıyor ve nerede olduğu bilinmiyor.

ÖDÜLÜ ONUN YERİNE KIZI ALACAK

NRK’ya göre ödülü Machado’nun kızı teslim alacak ve annesi adına konuşma yapacak.

Norveç Nobel Komitesi, Machado’ya "Venezuela’da demokratik hakları ısrarla savunduğu ve ülkenin diktatörlükten demokrasiye adil ve barışçıl bir geçiş yapması için yürüttüğü mücadele nedeniyle ödül verdiğini" açıkladı.

Komite Başkanı Jørgen Watne Frydnes Ekim ayında törene katılımın güvenlik kaygıları nedeniyle tartışmalı olduğunu söylemişti ve önce bu durumun ele alınması gerektiğini vurgulamıştı.

İlginizi çekebilir