Öğretmen atamaları başvuru tarihi ve takvimi açıklandı (Branş dağılımı ve kontenjan sayısı)

Öğretmen atamaları branş dağılımı ve başvuru tarihi belli oldu. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, öğretmen atamaları başvurusunun 20 Mayıs ile 31 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirileceğini açıkladı. 20 bin sözleşmeli öğretmen ataması için 87 branşta alım yapılacak olup Sınıf öğretmenliğine 3 bin 263, özel eğitim öğretmenliğine 2 bin 499, Rehberlik öğretmenliğine 1.597, din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmenliğine 1.594, İngilizce öğretmenliğine 968 kontenjan ayrıldı.

Sözleşmeli öğretmen atamaları için merak edilen açıklamalar kabine toplantısı ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından yapıldı. Geçtiğimiz günlerde de Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, öğretmen atamaları branş dağılımı için "Zaten şu anda hazır. Hemen karar alınır alınmaz branş dağılımını açıklayıp süreci başlatacağız." açıklamasında bulunmuştu.

ÖĞRETMEN ATAMALARI BRANŞ DAĞILIMI VE KONTENJAN BELLİ OLDU

Öğretmen atamaları için branş dağılımı ve kontenjanlar 7 Mayıs 2024 Salı günü Milli Eğitim Bakanlığı tarafından açıklandı.

Sözleşmeli öğretmen atamaları için ön başvurular ve sözlü sınav merkezi tercihleri 20- 31 Mayıs tarihleri arasında alınacak.

Öğretmenlik için atamaya esas teşkil eden 87 alandan en fazla kontenjan ayrılan beş branş ise şöyle: Sınıf öğretmenliği 3 bin 263, özel eğitim 2 bin 499, Rehberlik 1.597, din kültürü ve ahlak bilgisi 1.594, İngilizce 968.

ÖĞRETMEN ATAMALARI KONTENJAN VE BRANŞ DAĞILIMI

ÖĞRETMEN ATAMALARI BAŞVURUSU NE ZAMAN?

Sözleşmeli öğretmenlik için ön başvurular ve sözlü sınav merkezi tercihleri 20- 31 Mayıs tarihleri arasında alınacak.

Adayların sözlü sınava alınacakları sınav merkezleri, 10 Haziran'da ilan edilecek, adayların gireceği sözlü sınavlar ise 1 Temmuz tarihinden itibaren başlayacak.

ÖĞRETMEN ATAMALARI HANGİ BRANŞLARDA YAPILACAK?

130'a yakın farklı branşta atama yaptıklarına dikkati çeken Tekin, her branşın eşit derecede önemli olduğuna işaret etti.

Branşlardaki atamaların adil bir biçimde yapılması için otomatik yazılım geliştirdiklerini belirten Tekin, "Hiçbir endişeleri olmasın. Tamamen objektif, eşit, adil bir biçimde branş dağılımını tanımlayacağız. Zaten şu anda hazır. Hemen karar alınır alınmaz branş dağılımını açıklayıp süreci başlatacağız." dedi.

ÖĞRETMEN BRANŞ DAĞILIMI NASIL OLACAK?

Öğretmen ataması branş dağılımı henüz belli olmadı, 2023 yılında 45 bin öğretmen ataması yapılmış branş dağılımı ise şu şekilde olmuştu; 45 bin öğretmen alımında sınıf öğretmenliği için 7 bin 878 kontenjan, rehberlik alanına 3 bin 604, okul öncesi öğretmenliği 3 bin 269, ilköğretim matematik 2 bin 656, din kültürü ve ahlâk bilgisi alanı için 2 bin 604 kontenjan ayrıldı.

ERDOĞAN AÇIKLAMIŞTI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Öğretmen ataması söz konusu mu?' sorusuna da "Öğretmen atamaları fazla uzamayacak, yakında bir miktar atama yapacağız. Ancak şimdi rakam vermek doğru olmaz. Milli Eğitim Bakanımız konuyu çalışıyor" diye yanıt verdi.

İlginizi çekebilir