Para atılarak dua edilen çeşmeye girişler ücretli oldu! Türkler akın akın gidiyordu
Türklerin Avrupa'da en çok tercih ettiği tarihi yapılardan biri olan Roma'da ikonik Trevi Çeşmesi'ne girişler ücretli oldu.
İtalya’nın başkenti Roma’nın en önemli sembollerinden biri olan Trevi Çeşmesi (Aşk Çeşmesi), turist yoğunluğunu kontrol altına almak amacıyla bugünden itibaren radikal bir uygulamaya geçti.
Türklerin Roma'da görmek en çok tercih ettiği tarihi yapılardan biri olan Trevi Çeşmesi, 1 Şubat 2026 Pazar günü itibarıyla, ücretli olacak.
GİRİŞ ÜCRETİ BELLİ OLDU
Geçtiğimiz Aralık ayında Roma Belediye Başkanı Roberto Gualtieri tarafından resmen duyurulan karar kapsamında, çeşmeye yaklaşmak ve dilek dilemek için havuza bitişik basamaklara inmek isteyen turistlerin 2 Euro ödemesi gerekecek.
Biletleme sistemi her gün 09:00 ile 22:00 saatleri arasında uygulanacak.
2025 YILINDA 9 MİLYON TURİST ZİYARET ETTİ
2025 yılı içerisinde bölgeyi yaklaşık 9 milyon turist ziyaret etti. Roma Belediye Başkanı Roberto Gualtieri, yoğun sezonlarda günlük ziyaretçi sayısı 30 bin seviyelerine ulaşarak anıt üzerinde fiziksel risk oluşturmaya başladığını belirtti.
Yetkililer, bu sembolik ücretin hem aşırı kalabalığı sınırlayacağını hem de dünya çapında en çok fotoğrafı çekilen noktalardan biri olan Trevi Çeşmesi'nin gelecek nesillere daha sağlıklı aktarılmasını sağlayacağını savunuyor.