Proje devasa Bütçesi yetersiz! Deniz Yavuzyılmaz Ulaştıramayan Bütçeyi anlattı

Meclis'te bütçe maratonu sürüyor. Ulaştırma Bakanlığı bütçesi tartışmalarına dair rakamlarla ilgili verileri CHP'li Deniz Yavuzyılmaz SÖZCÜ TV'ye anlattı

Bütçe maratonunda sıra Ulaştırma Bakanlığına geldi. Yıllardır tek bir yolcunun inmediği havalimanı, tutturulamayan yolcu garantileri, yüzlerce liraya geçilen köprüler otoyollar... Bütçenin detaylarında neler var. Kalem kalem inceleyen CHP'li Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz SÖZCÜ TV'ye anlattı.

"- Erdoğan devletin cebinden bir kuruş çıkmayacak demişti. projeler dipsiz kuyuya döndü. 2025 yılında otoyol ve köprüler için yap-işlet-devret modeli nedeniyle 94 Milyar lira ödemek zorunda kalındı. 2026 yılında bu tutar daha da artacak. Proje proje değil toplam rakam açıklıyorlar."

"- Çanakkale Köprüsü için ne kadar ödendiğini göremiyoruz. Bizim belirlediğimiz rakamlara göre hazinenin araç geçiş sayısı 16 milyon 425 bin gerçekte ise 1 Milyon 464 Bin adet Hazine'deki kara deliğe dönüşen Zafer Havalimanının da karnesi çıktı. 1 Milyon 207 bin yolcu garanti ediliyor ama gerçekleşen yolcu sayısı 34 bin."

İlginizi çekebilir