Rusya’dan ABD’ye 40 bin tonluk sevkiyat: Tarih belli oldu

Rusya Başbakan Yardımcısı Aleksandr Novak, ABD’ye dizel yakıt taşıyacak ilk tankerin 22 Ekim’de limandan ayrılmasının planlandığını açıkladı. İlk sevkiyatın 40 bin ton dizel taşıyacağı belirtilirken, iki ülke arasındaki teslimat anlaşmalarında da sona yaklaşıldığı bildirildi.

St. Petersburg’da gazetecilerin sorularını yanıtlayan Rusya Başbakan Yardımcısı Aleksandr Novak, Rusya ile ABD arasındaki dizel sevkiyatına ilişkin sözleşmelerin imzalanması için son aşamaya gelindiğini söyledi.

‘İMKANLARIMIZ ÖLÇÜSÜNDE KARŞILAYACAĞIZ’

İlk tankerin hareket tarihine ilişkin bilgi veren Novak, "İlk tankerin yarın, 22 Ekim'de limandan ABD'ye doğru hareket etmesi planlanıyor" dedi.

Sevkiyatların devam edeceğini belirten Novak, "İki lider arasındaki anlaşmalar doğrultusunda ABD'nin dizel ihtiyacını imkanlarımız ölçüsünde karşılayacağız" ifadesini kullandı.

RUSYA'NIN DİZEL İHRACATINDA YIL SONU HEDEFİ

Rusya’nın dizel ihracatını yıl sonuna kadar eski seviyelerine döndürmeyi hedeflediğini belirten Novak, sevkiyat miktarlarının petrol rafinerilerinin üretim kapasitesine bağlı olarak aşamalı biçimde artırılacağını kaydetti.

Novak, ihracatın yıl sonuna kadar tamamen toparlanması halinde Rusya’nın diğer ülkelere yönelik dizel sevkiyatını da önceki miktarlara çıkarabileceğini ifade etti.