Salyangozlar bu kokudan nefret ediyor: Bir daha asla gelmeyecekler

Bahçenizdeki salyangoz istilasına son verecek doğal yöntem belli oldu üstelik kimyasal kullanmanıza gerek yok. Uzmanlara göre bu koku, salyangozların bitkilere yaklaşmasını tamamen engelliyor.

Sonbaharın gelmesiyle birlikte bahçelerdeki salyangoz istilası yeniden başladı. Çiçekler, sebzeler ve meyveler üzerinde hızla çoğalan bu küçük zararlılar, birçok bahçıvanın kabusu haline geldi. Ancak bir bahçe uzmanı, sosyal medyada paylaştığı doğal yöntemle bu istilaya son verebilecek basit bir çözüm sundu.

DOĞANIN KORUYUCU GÜCÜ SARIMSAK ANA MALZEME

TikTok kullanıcısı, “Salyangozlar hala bitkilerinize ulaşıyorsa, bu sizin son savunma hattınızdır” diyerek etkili formülünü paylaştı. Uzman, salyangozları uzak tutmak için birçok kişinin başvurduğu yumurta kabuğu, kahve telvesi ve bakır bant gibi yöntemlerin her zaman işe yaramadığını belirtti. Bunun yerine sarımsakta bulunan “allicin” adlı doğal bileşiğin salyangozları tamamen uzaklaştırdığını söyledi.

Sarımsak, keskin kokusu ve tadı sayesinde salyangozların yaklaşmasını engelliyor. Uzmanlara göre, sarımsağın içerdiği bileşikler bitkilerin yüzeyini bu canlılar için “yenmez” hale getiriyor.

EVDE KOLAYCA HAZIRLANABİLİYOR

Sarımsak spreyi hazırlamak oldukça basit. Bahçe uzmanı, 200 mililitre suyun içine 3–4 diş ince doğranmış sarımsak eklenmesini öneriyor. Karışım bir veya iki gün bekletildiğinde, sarımsağın yoğun aroması suya geçiyor ve bu karışım bitkilere püskürtüldüğünde salyangozları uzak tutan doğal bir kalkan oluşturuyor.

Tamamen doğal bir çözüm olması sayesinde bitkilere zarar vermeyen bu yöntem, kimyasal ilaç kullanmak istemeyen bahçeseverler için çevre dostu bir alternatif olarak öne çıkıyor.

UZMANLARDAN UYARDI, SONBAHARDA HIZLA ÜRÜYORLAR

Bahçe uzmanları, sonbaharın salyangozların üreme dönemi olduğuna dikkat çekiyor. Bu canlılar, bu mevsimde yumurtlayarak gelecek yıl çok daha büyük bir popülasyona neden olabiliyor. Uzmanlar, zararlılar bahçedeki bitkilere ulaşmadan önce önlem alınmasını ve özellikle çilek, domates, patates ve süs bitkileri gibi türlerin korunmasını tavsiye ediyor.

İlginizi çekebilir