Sigara izmariti cinayeti aydınlattı! O eve hiç gitmedim" demişti

Diyarbakır’ın Sur ilçesinde geçtiğimiz yıl işlenen M.Y. cinayeti, Jandarma Suç Araştırma Timi’nin (JASAT) 5 aylık teknik ve saha takibiyle aydınlatıldı. Olay yerinde bulunan bir sigara izmaritindeki DNA örneği, "O eve hiç gitmedim" diyen maktulün akrabası M.A.’yı ele verdi.

Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığı bünyesindeki JASAT ekipleri, Sur ilçesinde silahla öldürülen M.Y.’nin faillerini adalet önüne çıkarmak amacıyla özel bir çalışma grubu oluşturdu. Yaklaşık 5 ay boyunca olay yeri ve çevresinde kapsamlı saha araştırması yürüten ekipler, teknik veriler ve tanık beyanları üzerinde derinlemesine incelemeler gerçekleştirdi.

13 NİSAN 2025’E AİT DELİLLER BİRLEŞTİRİLDİ

Soruşturma kapsamında, cinayetin işlendiği değerlendirilen 13 Nisan 2025 tarihine ait tüm ipuçları titizlikle bir araya getirildi. Olay yerinde yapılan incelemelerde elde edilen bir sigara izmariti, davanın seyrini değiştiren en kritik delil oldu. Adli tıp incelemesi sonucunda izmarit üzerindeki DNA profilinin, maktulün hem yakın arkadaşı hem de akrabası olan M.A. ile birebir eşleştiği saptandı.

YALAN BEYAN DNA TESTİYLE ÇÜRÜTÜLDÜ

Şüpheli M.A., ilk ifadelerinde maktulün evine olay günü veya öncesinde hiç gitmediğini öne sürerek suçlamaları reddetmişti. Ancak kriminal incelemeden gelen DNA sonuçları, bu beyanı tamamen çürüterek M.A.’nın olay anında veya yakın bir zamanda ikamette bulunduğunu kesinleştirdi.

Dosyanın çözümlenmesiyle birlikte gözaltına alınan asıl fail M.A., sevk edildiği adli makamlarca tutuklanarak cezaevine gönderildi. Olayla bağlantılı olduğu değerlendirilen diğer 7 şüpheli hakkında ise adli kontrol hükümleri uygulanmasına karar verildi.