AB tarafından yapılan açıklamaya göre hazırlanan finansman paketi kapsamında, Mısır'a 5 milyar Euro düşük faizli kredi sağlanacak, ayrıca 1,8 milyar Euro yatırım yapılacak.

Ayrıca 200 milyon Euro'su göçle mücadele için olmak üzere 600 milyon Euro da hibe sağlanacak.

Üst düzey bir AB yetkilisi, AB finansmanının büyük kısmının yeni tahsis edildiğini ve Uluslararası Para Fonu (IMF) ile yakın işbirliği içinde hazırlandığını, 1 milyar Euro'luk "makro-finansal" kredi finansmanının bu yıl sağlanacağını söyledi.

Yetkili ayrıca, kalan 4 milyar Euro'nun ise Avrupa Parlamentosu'nun onayına tabi olduğunu ifade etti.

DÜNYA BANKASI'NDAN DESTEK

Son olarak dün Dünya Bankası, önümüzdeki üç yıl içinde Mısır'a 6 milyar dolardan fazla destek sağlamayı planladığını duyurdu.

Dünya Bankasından yapılan açıklamaya göre bunun 3 milyar doları devlet programlarına, 3 milyar doları ise özel sektöre gidecek. Ancak banka, bunun yönetim kurulu onayına tabi olduğunun altını çizdi.

Dünya Bankası'nın Mısır ülke direktörü Stephane Guimbert, finansmanın ilk 1 milyar dolarlık diliminin haziran ayı sonuna kadar gelmesinin beklendiğini söyledi.

Guimbert, finansmanın yönetim kurulunun onayına tabi olduğunu ve bu onayın haziran ayı bitmeden çıkmasının beklendiğini belirterek "Sonrasında mümkün olan en kısa sürede ödemeyi yapacağız" ifadesini kullandı.