Siste kaybolan Alzheimer hastası bir gün sonra bulundu
Giresun'da dün öğle saatlerinde sis nedeniyle yönünü şaşırarak evine dönemeyen 83 yaşındaki Alzheimer hastası Murat Yıldırım, 1 gün sonra kaybolduğu yerden 10 kilometre uzaklıkta bulundu.
İlçenin Armutçukuru köyünde yaşayan Alzheimer hastası Murat Yıldırım, dün öğle saatlerinde havanın sisli ve yağışlı olması dolayısıyla yönünü şaşırarak evine dönemedi.
Yakınlarının 112 Acil Çağrı Merkezine ihbarda bulunması üzerine bölgeye jandarma ve AFAD'ın yanı sıra çeşitli arama kurtarma örgütlerinin ekipleri sevk edildi.
Dere, kuyu ve çukurlarda arama yapan 85 kişilik ekip, Yıldırım'ı kaybolduğu yerden 10 kilometre mesafedeki Deregözü köyünde buldu. Yıldırım, kontrol için 112 Acil Sağlık ekiplerince Bulancak Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.