Son dakika... Fon soruşturmasında 15 yeni gözaltı!
Türkiye'nin gündemi fon soruşturmasına kilitlenirken, düzenlenen yeni operasyonda 15 kişi daha gözaltına alındı.
SPK'nın düzenlediği rapor kapsamında Katılım Evim Tasarruf Finansmanı AŞ’ye yeni bir operasyon düzenlendi. Operasyonda 15 kişinin gözaltına alındığı öğrenildi.
Operasyonun Katılım Evim Tasarruf Finansmanı AŞ'de piyasa dolandırıcılığı yapıldığı gerekçesiyle düzenlendiği öğrenildi.
Operasyona ilişkin sosyal medya hesabından bir bilgilendirme notu paylaşan Adalet Bakanı Akın Gürlek, 15 kişinin gözaltına alındığını, 10 kişiyi ise yakalama çalışmalarının devam ettiğini belirtti.
Gürlek, operasyonun detaylarına ilişkin şu ifadeleri kullandı:
"Sermaye piyasalarında gerçekleştirilen işlemlere ilişkin yürütülen soruşturma, vatandaşlarımızın haklarının korunması, suçtan elde edilen kazancın ortaya çıkarılması ve sorumluların adalet önünde hesap vermesi amacıyla çok yönlü olarak sürdürülmektedir. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığımızca, Katılımevim Tasarruf Finansman AŞ (KTLEV) payına ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında bu sabah 25 şüpheli hakkında adli işlemler başlatılmış; 15 şüpheli gözaltına alınmış, firari 10 şüphelinin yakalanmasına yönelik çalışmalar ise devam etmektedir.
Soruşturmanın mali boyutunda; Pusula Finans Holding, Pusula Yatırım Menkul Değerler, Tera Yatırım Menkul Değerler, Tera Portföy Yönetimi, Hedef Holding, Hedef Portföy Yönetimi, Bulls Yatırım Menkul Değerler, Bulls Portföy Yönetimi ve Ufuk Yatırım Yönetim ve Gayrimenkul ile bağlantılı yönetici ve yetkililerin para ve malvarlığı hareketleri dondurulmuştur. Bu kapsamda; soruşturma konusu malvarlıklarının kaçırılmasının, üçüncü kişilere devredilmesinin veya azaltılmasının önlenmesi amacıyla; Türkiye Bankalar Birliği, Türkiye Katılım Bankaları Birliği, Türkiye Noterler Birliği, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü, Denizcilik Genel Müdürlüğü, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü ve MASAK’a müzekkereler yazılmıştır.
Adı geçen fon şirketlerinin yönetim kurulu başkan ve üyeleri, imza yetkilileri ile bunların eşleri ve birinci derece kan hısımlarının malvarlığını azaltıcı nitelikteki işlemlerinin Cumhuriyet Başsavcılığının bilgisi ve görüşü dışında gerçekleştirilmemesi hususu ilgili tüm kurumlara bildirilmiştir. Soruşturmalar tüm yönleriyle titizlikle devam etmektedir. Hukuken sorumluluğu tespit edilen her kim olursa olsun, hesabı yargı önünde sorulacak; mağdur vatandaşlarımızın haklarının korunması ve suçtan elde edilen kazancın izinin sonuna kadar sürülmesi için bütün adli ve mali imkânlar kullanılacaktır."
GÖZALTINA ALINAN İSİMLER BELLİ OLDU
Operasyon kapsamında gözaltına alınan isimler de belli oldu. İşte gözaltına alınan 15 kişi:
1.Berkan Gülen – Satış Müdürü
2.Celal Yarız
3.Furkan Baki – Bilgisayar Teknisyeni
4.Halil İbrahim Ege – Muhasebe Yetkilisi
5.İlhan Aygün – İlhan İlaç AŞ Yetkilisi
6.İsmail Ege – Kuasay AŞ Yetkilisi
7.Lütfi Çetinel
8.Mehmet Erbey
9.Mehmet Yıldırım
10.Murat Keçeci – Vitrin Kuyumcusu
11.Salih Can Bülbül – BSO Şirketi Yetkilisi
12.Samet Çetinel – Satış Danışmanı
13.Uğur Akkafa
14.Ramazan Erbey
15.Selçuk Kahya – Yazılımcı