SON DAKİKA: Mersin Büyükşehir Belediyesi'ne operasyon: Gözaltılar var

SON DAKİKA... Mersin Büyükşehir Belediyesi'nde ihaleye fesat karıştırma ve rüşvet suçlarına karıştığı iddia edilen bazı kişilere yönelik operasyon başlatıldı. Mersin Büyükşehir Belediyesi Özel Kalem Müdürü Doğukan Uyan gözaltına alınırken başka görevliler için de gözaltı kararı olduğu öğrenildi.

Mersin Büyükşehir Belediyesi'nde ihaleye fesat karıştırma ve rüşvet suçlarına karıştığı iddia edilen bazı kişiler hakkında, yürütülen soruşturma kapsamında gözaltı kararı verildi. Polis ekipleri belediye binasında arama yapıyor.

l Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, Mersin Büyükşehir Belediyesi'ne yürütülen ihaleye fesat karıştırma ve rüşvet soruşturmasına yönelik operasyon düzenledi. Sabah saatlerinde belediyeye giden ekipler arama yaptı. Bazı görevliler hakkında gözaltı kararı olduğu belirtildi.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Özel Kalem Müdürü Doğukan Uyan gözaltına alındı.

21 ADET TAŞINMAZA, 3 ADET ARACA VE 1 DENİZ ARACINA EL KONULDU

Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından konuya ilişkin yapılan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Cumhuriyet Başsavcılığımız tarafından yürütülmekte olan soruşturma esas olmak üzere; aralarında Mersin Büyükşehir Belediyesi’nde görevlilerin de bulunduğu şüphelilere yönelik 'Rüşvet, Resmi Belgede Sahtecilik,İhaleye Fesat Karıştırma, Kamu Kurum Ve Kuruluşlarının Zararına Dolandırıcılık, Suçtan Kaynaklanan Malvarlığı Değerlerinin Aklanması' suçlarına ilişkin gerçekleştirilen operasyon neticesinde olayla bağlantısı olduğu değerlendirilirken şüpheliler gözaltına alınmış olup, 21 adet taşınmaza, 3 adet araca, 1 adet deniz aracına el konulmuştur. Soruşturma devam etmektedir."

DÖŞEMAALTI BELEDİYESİ'NE DE OPERASYON

Öte yandan Antalya’nın Döşemealtı Belediyesi’nden de operasyon haberi geldi. Yapılan asfalt ve kaldırım ihalesine yönelik soruşturma kapsamında, aralarında eski Belediye Başkanı Turgay Genç’in de bulunduğu 22 kişi hakkında gözaltı kararı verildi. Soruşturmada yaklaşık 125 milyon liralık kamu zararı tespit edildiği kaydedildi.