SÖZCÜ yayınladı, o gemi gitti

Sözcü TV’de usta gazeteci Uğur Dündar’ın Arena programında gündeme getirilen, yurtdışı menşeili binlerce büyükbaş hayvanın sahte kimlikli ve hastalık riski taşıdığı haberi ses getirdi.

10 gündür Bandırma Limanı’nda bekleyen gemi, hayvanları indirmeden Türkiye’den ayrıldı.

İYİ Parti Grup Başkanvekili Dr. Turhan Çömez Uruguay'dan Bandırma’ya gelen Spridon II gemisine dikkat çekerek “Bu gemideki büyükbaş hayvanların kulak küpeleriyle kimlik kartları rakamlarının uyuşmadığı tespit edildi. İthal hayvan gelirken denetim yoksa beraberinde hastalık da geliyor. Nitekim Bolu’da ve Ankara’da deli dana hastalığı görüldü. Ülkemizin her yerinde yaygın şap hastalığı var” demişti. Spridon II Uruguay'dan yola çıkmış ve İspanya'ya uğramıştı.

Konunun Arena’da gündeme getirilmesinin ardından Spridon II, Türkiye karasularını terk ederek Ukrayna’ya doğru yola çıktı.