Tankeri arayaan ekipler şaştı kaldı! İçinden kaçak göçmen çıktı

Diyarbakır’da göçmen kaçakçılığına yönelik çalışmada durdurulan atık tankerinin içindeki özel bölmelerde Afganistan uyruklu 32 kaçak göçmen tespit edildi; gözaltına alınan 5 şüpheliden 4’ü tutuklandı, 1’i hakkında ev hapsi kararı verildi.

Diyarbakır’da İl Emniyet Müdürlüğü Göçmen Kaçakçılığı ile Mücadele ve Hudut Kapıları Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından yürütülen çalışma kapsamında, şüpheli görülen bir çekici ile buna bağlı atık tankeri kontrol amacıyla durduruldu. Yapılan incelemede tankerin içinde özel olarak oluşturulmuş gizli bölmeler bulunduğu ve bu bölmelerde Afganistan uyruklu 32 kaçak göçmenin taşındığı belirlendi.

Ekipler tarafından tankerden çıkarılan göçmenler, sağlık kontrollerinin ardından işlemleri tamamlanmak üzere geri gönderme noktasına sevk edildi. Göçmen sevkini organize ettikleri iddiasıyla 5 şüpheli gözaltına alınırken, çekici ve atık tankeri de muhafaza altına alındı.

Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden 4’ü tutuklandı, 1 şüpheli hakkında ise ev hapsi uygulanmasına karar verildi.