Tarsus-Nepal arasında kültürel köprü kuruluyor
Fas’ın labirentler kenti Fes’te düzenlenen Uluslararası Turizm Fuarı’na (FIJET) katılan Tarsus Belediye Başkanı Ali Boltaç, “MESSI” belgeselinin yapımcısı Nepalli gazeteci ile bir araya geldi.
Dünya futbolunun efsanesi Lionel Messi’nin kariyer yolculuğunu konu alan belgesele imza atan yapımcı, yıldız futbolcuyla yaptığı özel çekimlerle Nepal’i dünya sahnesinde temsil eden önemli bir isim hâline geldi.
Tarsus Belediye Başkanı, belgeselin başarısını övgüyle karşıladı ve kültür–spor işbirliğinin şehirlerin tanıtımında büyük rol oynadığını vurguladı. Başkan Boltaç, buluşmayı Nepal ve Tarsus arasında yeni bir kültürel köprü olarak değerlendirildi.
KADİM KENT TARSUS TANITILDI
18 Kasım’da başlayan ve 24 Kasım’da son bulacak olan fuarda çeşitli temaslarda bulunan Boltaç, “Turizmin Oscar’ı” olarak kabul edilen Golden Apple ödülüne sahip olan kadim kent Tarsus’u, bu önemli organizasyonda 120 ülkeden gelen katılımcılara anlatma fırsatı elde etti.
CHP’li Başkan Tarsus’un tarihini, kültürel mirasını ve turizm potansiyelini uluslararası sahnede tanıtmaya devam edeceklerini kaydetti.