Turistik adayı su kıtlığı vurdu Olağanüstü hal ilan edildi

Akdeniz’deki dünyaca ünlü turistik Sömbeki (Simi)adasını su kıtlığı vurdu. Çevre ve Enerji Bakanlığı adada olağanüstü hal ilan etti.

Muğla’nın Datça ilçesine sadece 4 mil ( 7 kilometre)uzaklıktaki bulunan dünya jet sosyetesi ile Türk zenginlerinin yaz aylarında akın ettiği dünyaca ünlü tatil adası Sömbeki (Simi)’de su kıtlığı baş gösterdi.

Turistik adada su kıtlığı nedeniyle ilan edilen olağanüstü hal süreci , Çevre ve Enerji Bakanı Stavros Papastavrou tarafından ilgili Bakanlık Kararının imzalanmasıyla açıklandı. Adada olağanüstü hal ilan edildi.

Yaklaşık 2500 kişinin yaşadığı adada olağanüstü hal kararı ile birlikte turistik adada vatandaşlar için acil durum önlemleri değil, prosedürlerin, çalışmaların ve projelerin uygulanmasının hızlandırılması amacıyla alındığı açıklandı. Turistik adaya acil su temini ile ilgili projelerin hazırlanmaya başlandığı belirtildi.