Türkiye'nin kayısı ambarında hasat başladı: Kilosu 50 liradan alıcı buluyor

Coğrafi işaretle tescillenen Mersin'in Mut kayısısı, dalında kilosu 50 liradan satılıyor. Türkiye'nin sofralık kayısı ihtiyacının yüzde 70-80'ini karşılayan ilçede, yüksek verimli sezon üreticiyi sevindirdi.

Mersin'de yetiştirildiği ilçenin adıyla tescillenen sofralık Mut kayısısı kilogramı 50 liradan alıcı buluyor.

İlçede 79 bin dekar alanda üretimi yapılan kayısıda hasat mesaisi devam ediyor.

Tarım işçilerince ağaçlardan toplanan ürünler, sandıklara konulduktan sonra kamyonetlere yükleniyor.

Coğrafi işaret belgesiyle tescillenen ürünler, dalında kilogramı 50 liradan satılıyor.

Ürünler, hasadın ardından iç ve dış piyasaya sunuluyor.

SOFRALIK KAYISI ÜRETİMİNİN YÜZDE 70-80'İNİ KARŞILIYOR

Mut Belediye Başkanı Murat Orhan ve meclis üyeleri, Evren Mahallesi'ndeki 70 dönümlük bahçesinde kayısı hasat eden Mehmet Şahin'i ziyaret etti.

Şahin ile sohbet eden Orhan, üreticilere bereketli sezon geçirmelerini diledi.

Orhan, Mut'un yaş meyve ve sebze üretimiyle öne çıktığını ifade ederek, "Mut, mikroklima özelliği sayesinde Türkiye'nin sofralık kayısı üretiminin yaklaşık yüzde 70-80'ini karşılamaktadır. Bu bereketli topraklarda üreticilerimizin emeği çok büyük." dedi.

Şahin de ürünlerini Rusya'ya ihraç ettiğini belirterek, bu yıl verimin yüksek olduğunu söyledi.

İlginizi çekebilir