Uçakta laptop alev aldı, havada büyük kaos yaşandı

ABD'nin Georgia eyaletinden Texas eyaletine giden American Airlines uçağında bir yolcunun dizüstü bilgisayarının alev alması sonucu 1 kişi yaralandı. Uçak güvenli şekilde iniş yaparken, FAA verilerine göre bu yıl lityum bataryalarından kaynaklanan 58 yangın olayı yaşandı.

American Airlines'a ait yolcu uçağında bir yolcunun dizüstü bilgisayarının alev alması sonucu 1 kişi yaralandı. Georgia'dan Texas'a giden uçuş sırasında arka kabinde çıkan yangın, kabin görevlileri tarafından müdahale edildi.

Pilot, hava trafik kontrol yetkililerine olayı bildirdi. Uçak güvenli bir şekilde iniş yaparken, yaralanan yolcunun tedavisi havalimanındaki sağlık ekipleri tarafından gerçekleştirildi. Şirket, yangının dizüstü bilgisayardan çıktığını açıkladı.

Bu tür olayların önemi, FAA'nın lityum bataryalara yönelik uyarılarında da görülüyor. FAA, bataryaların hasar, suyla temas veya aşırı şarj nedeniyle ısınabileceği ve alev alabileceği konusunda uyarıda bulunuyor.

FAA verilerine göre, bu yıl uçaklarda lityum bataryalarının aşırı ısınmasından kaynaklanan 58 duman ve yangın olayı yaşandı.