Umman açıklarında saldırı! Hindistan bayraklı gemi battı

Umman açıklarında Hindistan bayraklı bir yük gemisine düzenlenen saldırı sonrası gemide yangın çıktı. Gemi batarken 14 kişilik mürettebat ise sağ olarak kurtarıldı. Hindistan Dışişleri Bakanlığı, olayı “kabul edilemez” olarak nitelendirerek ticari gemiler ile sivil denizcilerin hedef alınmasını kınadı.

Hint basınında yer alan haberlere göre, Somali’den Birleşik Arap Emirlikleri’ne doğru seyir halinde bulunan kargo gemisi saldırıya uğradıktan sonra alev aldı. Yangının ardından dengesini kaybeden geminin Umman açıklarında battığı bildirildi.

14 MÜRETTEBAT KURTARILDI

Hindistan Limanlar, Denizcilik ve Su Yolları Bakanlığı yetkilileri, gemide bulunan 14 mürettebatın tamamının Umman makamlarınca kurtarıldığını açıkladı. Saldırının kim tarafından gerçekleştirildiğine ilişkin ise henüz resmi bir bilgi paylaşılmadı. Umman yönetiminin olayla ilgili soruşturma başlattığı öğrenildi.