Uzmanı '100 yaşına kadar yaşamanın sırrı' diyerek önerdi: Kahvaltıda kaşık kaşık yeniyor

Sağlıklı ve uzun bir yaşamın temelinde doğru beslenme alışkanlıkları yer alıyor. ABD'li yazar ve uzun ömür araştırmacısı Dan Buettner, "Mavi Bölgeler" (dünyada 100 yaşını aşanların en yoğun yaşadığı bölgeler) üzerine yaptığı çalışmalarla dikkat çekiyor. Buettner'a göre bu bölgelerde yaşayanların kahvaltı sofralarında bazı ortak besinler ön plana çıkıyor.

Uzun ömürlü bireylerin kahvaltılarında en çok tercih ettiği yiyeceklerden biri yulaf ezmesi:

KAHVALTIDA BAKLAGİL DE ÖMRÜ UZATIYOR

Mavi Bölgeler'de yaşayanlar için fasulye, mercimek ve nohut gibi baklagiller de sofraların vazgeçilmezi. Araştırmalara göre günde 20 gram baklagil tüketmek, yaşam süresini uzatmada doğrudan etkili.

Tam buğday ekmeği ve diğer tam tahıllar da lif, vitamin ve minerallerle kalp sağlığını koruyor.

Zeytinyağı ise kahvaltılarda sıkça kullanılıyor. Tekli doymamış yağ asitleriyle hem kalbi destekliyor hem de güçlü antioksidan etkiler sunuyor.

İlginizi çekebilir