Yağmurun ardından Konya'da ortaya çıktı: Boyu 100, derinliği 5 metre
Konya’nın Karapınar ilçesi, bu kez obruk değil dev bir yüzey yarığıyla gündemde. Günlerdir etkili olan sağanak sonrası, ekili tarla adeta ortadan ikiye ayrıldı.
Konya’nın Karapınar ilçesinde etkili olan sağanak yağış, tarlada dev bir yarığın oluşmasına neden oldu. Kayalı Mahallesi Tilki Yaylası'ndaki buğday ve pancar ekili arazide, yağmur sonrası zeminde büyük bir yarık ortaya çıktı.
Tarlanın sahibi Nazım Karagöz, bölgede daha önce de çatlakların olduğunu ancak kuraklık nedeniyle önemsemediklerini belirtti. Ancak yoğun yağış sonrası bu çatlakların genişleyerek yaklaşık 3 ila 5 metre derinliğinde ve 100 metre uzunluğunda bir yarığa dönüştüğünü söyledi.
Yarığın, buğday tarlasından başlayarak asfalt yolu geçip pancar tarlasına kadar uzandığını ifade eden Karagöz, "Durumu fark eder etmez belediyeye haber verdik. Ekipler gelerek yolda onarım yaptı ama tarlamız bu hale geldi" dedi.
Karapınar bölgesi, daha önce yer altı su seviyesinin düşmesiyle oluşan obruklarla gündeme gelmişti. Şimdi ise yüzey yarıkları da bölgedeki tarım alanları için yeni bir risk oluşturuyor. Uzmanlar, bu tür jeolojik hareketlerin dikkatle izlenmesi gerektiğini belirtiyor.