Yapılan zam tepkilerin ardından geri alındı

Edirne’de geçtiğimiz günlerde 20 liraya yükselen simit fiyatı, Edirne Valiliği’nin müdahalesiyle yeniden 15 liraya indirildi. Kararın, vatandaşların alım gücü ve ekonomik dengeler gözetilerek alındığı belirtildi.

Edirne Esnaf ve Sanatkârları Odaları Birliği tarafından alınan önceki kararla, simit fiyatı yüzde 33 oranında zamlanarak 15 liradan 20 liraya çıkarılmıştı. Ancak artan fiyat kamuoyunda tepkiyle karşılanmış ve Edirne Valiliği tarafından yapılan itiraz üzerine yeni tarife geri çekildi.

'YIL SONUNA KADAR 15 LİRA'

Konuya ilişkin açıklama yapan Edirne Esnaf ve Sanatkârları Odaları Birliği Başkanı Kemal Cingöz, Valilik ile yapılan görüşmeler sonucunda simit fiyatının yeniden 15 TL olarak belirlendiğini söyledi. Cingöz, “Yıl sonuna kadar bu fiyat geçerli olacak. Bu süreçte hem esnafımızı hem de vatandaşlarımızı gözetmeye çalıştık” dedi.

Karar, özellikle sabah kahvaltılarında simidi tercih eden Edirneliler tarafından memnuniyetle karşılandı.