Yeşilçam'ın çocuk yıldızı tutuklandı

1970'li yıllarda Yeşilçam sinemasının 'Afacan'ı olan Menderes Utku, işlettiği mekana yapılan 100 polisli baskının ardından gözaltına alınarak tutuklandı.

Yeşilçam döneminin sevilen çocuk yıldızlarından ‘Afacan’ lakaplı Menderes Utku’nun İstanbul Bebek’te işlettiği ClubHouse isimli spor salonu Narkotik ekiplerinin radarına girdi.

Yeşilçam'ın ünlü çocuk oyuncusu olan ve 'Afacan' serisiyle 1970'li yıllarda ekranlara çıkan Utku'nun, Bebek Otel sahibi Muzaffer Yıldırım'a gönderdiği mesajlar soruşturmanın seyrini değiştirdi.

DİDİK DİDİK ARANDI

Ünlülere yönelik uyuşturucu soruşturmasında Utku’ya ait mekana 100 narkotik polisi ve eğitimli K-9 köpekleriyle operasyon yapıldı. İş yeri didik didik arandı, içeridekilere GBT yapıldı.

CEZAEVİNE GÖNDERİLDİ

Aramalarda herhangi bir suç unsuruna rastlanmadı. İhbar üzerine yapılan operasyonun ardından spor salonunun sahibi Menderes Utku gözaltına alındı. Utku çıkarıldığı mahkemede tutuklandı.



Yapımcı, yönetmen ve senarist Ümit Utku’nun oğlu olan Menderes Utku, 1970’li yıllarda “Afacan” serisiyle serisiyle tanınıyordu.

Soruşturma kapsamında yapılan incelemelerde, mekânda gündüz saatlerinde spor faaliyetleri yürütülürken, gece saatlerinde uyuşturucu partileri düzenlendiği tespit edildi. Yetkililer, otel ve spor salonu arasındaki bağlantıyı araştırıyor.

Sadece VIP üyelik kabul eden ve üye olmadan girilemeyen ünlülerin gittiği mekânda saat 21.00'den sonra after partiler yapıldığı, gözaltına alınan birçok kadının ise mekânda uyuşturucu kullandıklarını anlattığı öğrenildi. ClubHouse'un Bebek Otel gibi birçok bölümünün de kaçak olduğu öğrenildi.