Yürek ısıtan doğa mucizesi: Minik angutlar ilk kez doğayla buluştu

Kars’ın Sarıkamış ilçesinde yer alan Sarıçam ormanlarında yumurtadan çıkan angut yavruları doğayla buluştu. Zengin bitki örtüsü ve doğal yaşam alanlarıyla dikkat çeken bölgede, yaban hayatı göz kamaştırıyor.

Yağmurların ardından Keklik Vadisi ve Acısu Deresi başta olmak üzere bölge farklı renklerdeki çiçeklerle bezendi. Buradaki sulak alanlar ile göletler yeşilbaş, saka, ağaç kakan ve saksağan gibi yaban kuşlarına üreme ve barınma imkanı sunuyor.

Yaklaşık bir aylık kuluçka sürecinin ardından yumurtadan çıkan, ördekgiller familyasına ait angut yavruları da anneleriyle birlikte suda yüzmeye ve yiyecek aramaya başladı.

Yaban hayatı fotoğrafçıları ve doğa tutkunlarının ilgi gösterdiği bölgede, ilk kez suyla buluşan angut yavruları objektiflere yansıdı.