Muz çoğumuzun vazgeçilmez meyvesidir ancak doğru şekilde saklamadığı zaman hızlıca bozulur. Birçok kişi çoğunlukla meyve kasesinde saklanır ancak bu aslında muzu taze tutmanın en kötü yollarından biridir. Meyvelerin olgunlaşmasını hızlandıran etilen gazı, muzlar tarafından yoğun bir şekilde üretilir ve bu durumda onları daha çabuk yumuşatıp siyahlaşmasına neden olur. Bu yüzden muzlar diğer meyvelerle birlikte saklanmamalıdır.
Aşçı ve Somewhat Simple’ın kurucusu Stephanie Dulgarian, muzların buzdolabında saklanmasının, etilen üretimini yavaşlatarak onların daha uzun süre taze kalmasını sağladığına dikkat çekti. Dulgarian, bu yöntemi deneyenlerin, muzların kabuklarının kararmasından çekinmemeleri gerektiğini vurguluyor. Kabuklar kararsa da, muzun içi taze ve sert kalacaktır ve bu şekilde haftalarca dayanabilir.
Buzdolabında saklanacak muzların olgunlaşmış ve kabuğu sararmış olması gerekiyor aksi takdirde yeşil muzlar buzdolabında saklandığında olgunlaşmaz ve lezzetini kaybeder. Bu nedenle, yeşil muzları oda sıcaklığında, diğer meyvelerden uzak tutarak saklayın. Sararmaya başladıklarında ise buzdolabına alabilirsiniz.
Aynı zamanda muzların saplarını streç filmle sarmak da olgunlaşma sürecini yavaşlatan etkili bir yöntemdir. Bu basit uygulama, muzlarınızın taze kalma süresini üç ila dört gün daha uzatabilir.