Kış aylarında bağışıklık sistemimiz çok dirençli olmayabiliyor. Bunun için ekstradan korunmamız gerekli olabiliyor. Kışın tüketeceğiniz 5 gıda sizin hastalıklara karşı koruyacaktır. Ve kışı rahat geçirmenizi sağlayacaktır.
SARIMSAK
Faydaları saymakla bitmeyen sarımsak, bağışıklık için oldukça güçlü bir antibiyotik. Sarımsak bakteri ve virüslere karşı oldukça etkili bir savunma sağlar. Sarımsağı hem çiğ hem de yemeklerde kullanabilirsiniz.
ZENCEFİL
Gribe iyi gelen zencefil aynı zamanda bağışıklığı da korumada oldukça faydalı bir besin. Mideyi rahatlatır ve vücudu kötü toksinlere karşı korur.
C VİTAMİNLERİ
Bağışıklığı güçlendirir ve vücudu bakterilere karşı korur. Kışın en çok tüketilmesi gereken vitaminler arasında.
BADEM
E vitamini deposu olan badem bağışıklık hücrelerini korur ve ayrıca vücuda enerji verir.
YOĞURT
Probiyotik açısından zengin olan yoğurt, bağırsak sağlığı açısından oldukça faydalıdır. Her öğün tüketebilirsiniz.