Evlerimizde genellikle sütleri, çoğunlukla diğer içeceklerde olduğu gibi buzdolabının kapağına koyarız. Özellikle süt cam şişeyse yeri büyük ihtimalle buzdolabı kapağı olur. Ancak Beko'nun Birleşik Krallık Ürün Yönetimi Başkanı Salah Sun, bunun bir israf olduğunu söylüyor.

Buzdolaplarını düzenleme şeklimizin gıda israfını azaltma çabalarımızı doğrudan etkilediğini belirten Sun, "Çoğu insan buzdolabı düzenlemesinin sadece estetik bir mesele olmadığını, aynı zamanda gıdaların ömrünü ve ev bütçesini doğrudan etkilediğini fark etmiyor" diyerek konunun özüne dikkat çekiyor.

Salah Sun'ın önerisine göre ise ideal süt saklama şekli şöyle: "Alt raf en soğuk bölge olduğu için çiğ etler için idealdir. Orta raflar ise süt ürünleri ve hazırlanan yiyecekler için ideal koşulları sağlar. Sıklıkla süt saklamak için kullanılan kapı bölmesi ise sık açılıp kapanma nedeniyle en sıcak yerdir. Daha sabit ürünler olan soslar ve içecekleri kapı bölmesine koymanızı, sütü ise sıcaklığın daha sabit olduğu orta raflara yerleştirmenizi öneririz."

Sun, önerilerinin devamında "Her şeyi kolayca görebildiğinizde ve erişebildiğinizde, evde yemek yapmaya ve daha sağlıklı seçimler yapmaya daha eğilimli olursunuz. Ayrıca optimal saklama koşullarını korumak taze ürünlerinizin daha uzun süre dayanmasını sağlar ve bu da hem israfı hem de alışveriş sıklığını azaltır" ifadelerini kullandı.