Tüketim fazlası aldığımız ekmekler yenmediğinde kısa bir süre sonra bayatlayarak küfleniyor. Bundan dolayı aldığımız ekmekleri çöpe atmak zorunda kalıyoruz. Ama bunun da bir yöntemi var. Aslında ufak bir tüyo ile ekmeklerinizin küflenmesini önleyebilirsiniz.
İşte ekmeğin bayatlamasını önleyen yöntemler:
Ekmeklerin saklandığı oda ve sıcaklığı önemli. Bundan dolayı ekmeklerinizi oda sıcaklığında kuru ve serin bir alanda saklamaya önem gösterin. Sıcak ve nem küfü hızlandıran durumlardan biri. Ekmeklerinizi havasız ve plastik olmayan poşetlerde muhafaza edin. Örneğin, bez torbalar olabilir.
Herkesin kullandığı buzdolabına koyma yöntemi, pratik olsa da bu yine de bayatlamasını engelleyemeyecektir. Ekmeğiniz sadece birkaç gün bayatlamayacaktır.
Pek kimselerin bilmediği bu yöntem ise sarımsak yöntemi. İlk de kulağa hoş gelmese de aslında en etkili yöntemlerden biri. Ekmeklerinizin bulunduğu poşete 1 diş sarımsak bırakarak bayatlamasını ve küflenmesini önleyebilirsiniz.