İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne yönelik yürütülen soruşturma çerçevesinde, Ekrem İmamoğlu ve ekibine sabah saatlerinde operasyon düzenlendi. Yaklaşık 20 polis aracıyla İmamoğlu'nun konutuna gelen ekipler, evde arama gerçekleştirdi. Aramanın ardından İmamoğlu gözaltına alınarak sağlık kontrolü için hastaneye sevk edildi.

"Mücadeleye devam edeceğim"

CHP Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Ekrem İmamoğlu'nun evine 20 polis aracıyla operasyon düzenlendiğini duyurdu. Günaydın, bu operasyonun siyasi bir girişim olduğunu iddia etti. 

Ekrem İmamoğlu, yaşanan olayların ardından evinden bir video mesaj yayımladı. Mesajında, "Milletimizin iradesini gasp etmeye çalışan bir grup, polislerimizi kötü niyetlerine alet ederek yüzlerce polisle baskı kurmaya çalışmıştır. Ancak yılmayacağımı bilmenizi isterim. Kendimi milletime emanet ediyorum ve dimdik ayakta duracağım. Bu süreçte, bu planları yürüten zihniyetle mücadele etmeye devam edeceğim," ifadelerine yer verdi.

Murat Ongun da gözaltına alındı

İBB Medya AŞ Yönetim Kurulu Başkanı ve Ekrem İmamoğlu'nun basın danışmanı Murat Ongun, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada gözaltına alındığını duyurdu. Ongun, "Ekrem İmamoğlu'nu savunmamızı engellemek için bizi susturacaklarını düşünüyorlar," ifadelerini kullandı.

Aralarında gazeteci ve iş insanlarının da bulunduğu 105 kişiye yönelik yürütülen operasyonun, Medya A.Ş. ihaleleri ve terör bağlantılarıyla ilişkili olduğu belirtildi.