Sağlık açısından faydalı olan elma yanlış tüketildiğinde rahatsızlık verip içindeki vitaminleri öldürebilir. Bu yüzden elma yerken 6 hatadan kaçınmalıyız. Bazı hatalar mide rahatsızları yaşamanıza neden olabilir.

HER ŞEYİN FAZLASI ZARAR

Her şey gibi elmanın da fazla tüketilmesi zararlı olabiliyor. Fazla tüketim midede gaz ve şişkinlik gibi rahatsızlıklara yol açıyor. Bu durum da gün içerisinde stresli ver gergin olmanıza eden olur. 

KABUKLARINI SOYUYORSANIZ VAZGEÇİN

İçi kadar dışının da yararlı olduğu elmayı, kabuklarıyla beraber tüketmek daha faydalıdır. Bazı kişiler genelde elmayı kabuksuz tüketirler.  Kabuğu soymak besin değerlerinin düşmesine neden olur. Eğer pestisist kalıntısı konusunda endişeniz varsa ya kabuğunu iyice yıkayın ya da organik elma satın alın.

EN ÇOK YAPTIĞIMIZ HATA!

Çekirdekli meyvelerde en sık yaptığımız hatalardan biri de meyveyi çekirdeği ile beraber tüketmektir.  Meyve çekirdeklerinin çoğundan siyanur içeren amigdalin maddesi bulunuyor. Fazla tüketildiğinde zehirlenmeler de yaşayabilir ve vücudunuz da toksik etkiler hissedebilirsiniz. Bundan dolayı elma dahil hiçbir meyveyi çekirdeğiyle beraber tüketmeyin.

ŞEKERİ ŞEKER İLE TÜKETMEYİN

Elmanın içerisinde doğal şeker bulunduğu için şeker, çikolataya sosu ya da karamel ile tüketmek kalori miktarını artırır ve sağlık açısından da sizi olumsuz etkiler. Kilo almanıza da neden olur.

ÇÜRÜK ELMALARDAN UZAK DURUN

Yediğiniz elma çürümüş ve küflenmişse kesinlikle tüketmemelisiniz. Bu elmalar toksik maddeler içerdiği için mide rahatsızlıklarına neden olabilir.

ELMAYI SİRKEYLE TÜKETMEK

Elmayı sirkeli su ya da tuzla tüketmek fazla yayın olmasa da bazı kişiler bunu yapabiliyor. Elmayı bu şekilde tüketmek doğal dengesini bozduğu gibi sağlığınızı da etkiler. Elmayı, sirke ya da tuzla tüketmek fazla sodyum almanıza neden olur.