CHP Kayseri Milletvekili Aşkın Genç, bugün Yozgat’ta düzenlenecek “Millet İradesine Sahip Çıkıyor” mitingi öncesi vatandaşlarla bir araya geldi. CHP’li Genç’e yeni çözüm süreci ile ilgili açıklama yapan bir şehit yakını, “Bizi incitiyorlar. Adalet Bakanı kalkıyor, ‘Sayın Öcalan, sayın bilmem ne…’ Şehit ve gazilere sahip çıkan yok, kimse sahip çıkmıyor” dedi. Kamuda 28 yıl çalıştığını ancak 22 lira maaş aldığını ve geçinmekte zorlandığını kaydeden şehit yakını, “Bir ev kirası 15 bin TL, nasıl yaşayacağız? Adam BAĞ-KUR’dan emekli olmuş 14 bin TL maaş alıyor, çoluk çocuğu var nasıl geçinecek? Memleketimiz çok zor durumda” ifadelerini kullandı.
CHP Kayseri Milletvekili Aşkın Genç, CHP’nin Yozgat mitingi öncesi kentte vatandaşlarla bir araya geldi.
“ŞEHİT VE GAZİLERE SAHİP ÇIKAN YOK”
Genç’in dinlediği emekli bir yurttaş, şehit yakını olduğunu belirterek,yeni çözüm sürecinde Abdullah Öcalan’a yönelik yapılan söylemlere tepki gösterdi. “Biz çok acı çekiyoruz. Yani bize çok acı veriyor” diyen şehit yakını, “Biz de isteriz barış olsun. Hep beraber yaşayalım. Kürt de benim kardeşim, Laz da benim kardeşim, herkes benim kardeşim. Biz öyle düşünüyoruz. Türkiye de öyle düşünüyor. Ama bizi. Şehit ve gazilere sahip çıkan yok, kimse sahip çıkmıyor. Bana bir çikolata ve incitiyorlar. Adalet Bakanı kalkıyor, “Sayın Öcalan, sayın bilmem ne…” Bunu Meclis’te dile getirmenizi istiyorum kolonya getirdiler. Ben bir çikolata ve kolonyaya muhtaç değilim” ifadelerini kullandı.
“BİR EV KİRASI 15 BİN TL, NASIL YAŞAYACAĞIZ”
Kamuda 28 yıl çalıştığını ancak, 22 bin lira emekli aylığı aldığını ifade eden emekli, “Orta direk bitti. Ben kamuda emekliyim, 28 sene çalıştım, iki yıllık üniversite mezunuyum 22 bin TL emekli maaşı alıyorum. Bir ev kirası 15 bin TL, nasıl yaşayacağız? Adam BAĞ-KUR’dan emekli olmuş 14 bin TL maaş alıyor, çoluk çocuğu var nasıl geçinecek? Memleketimiz çok zor durumda. Bunlar gitsin de kim gelirse gelsin. Ben şehit aileleri ve gaziler için yanınızdayım, sonuna kadar” dedi.