Suriyeli kaynaklar, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad ile Rusya'nın başkenti Moskova'da görüşeceği yönündeki haberi yalanladı.
Daily Sabah gazetesi, Erdoğan ve Esad'ın gelecek ay Moskova'da görüşebileceğini yazmıştı. Dışişleri Bakanlığı bu haberin gerçeği yansıtmadığını belirtmişti.
İran'ın yarı resmi Mehr haber ajansına konuşan Suriyeli kaynaklar da haberin doğru olmadığını bildirdi.
KREMLİN'DEN AÇIKLAMA
Bu arada Kremlin sözcüsü Dimitri Peskov, Erdoğan ile Esad'ın Moskova'da görüşeceği haberiyle ilgili soru üzerine, Rusya'nın iki ülkenin ilişkileri iyileştirmesini görmek istediklerini kaydetti.
Peskov, "Türk ve Suriyeli temsilciler arasında çeşitli düzeylerde belirli temasların sağlanması gerçekten de gündemde. Birçok ülke ve elbette Rusya, iki ülkenin ilişkileri tesis etmesine yardım etmekle ilgileniyor. Bu tüm bölge için çok önemli" dedi.
Dün Şam'da Suriye Dışişleri Bakanı Faysal Mikdad'la görüşen İran Dışişleri Bakanlığı danışmanı Ali Aşgar Hacı da, Türkiye ve Suriye arasındaki normalleşme girişimlerine destek verdiklerini söyledi. İranlı yetkili, iki ülke arasındaki sorunların diplomatik yollarla çözülmesi için çabaları sürdüreceklerini ifade etti.