F.Bahçe yeni stoperine kavuştu: Diego Carlos. Sambacının hayatı film gibi. Sao Paulo’nun iç kesimlerindeki Dois Corregos şehrinde büyüdü. Mütevazı bir ailenin çocuğuydu. Anne ve babası şeker kamışı kesicisiydi. Kendisi de hem tarlalarda çalışıp hem de buzlu şeker satıcısı olarak evin bakımına yardım ediyordu. Ergenlik çağında genç çıraklık programına katıldı ve bir yıl boyunca dolapları zımparaladığı, boyadığı ve paketlediği bir fabrikada çalıştı.
BEDAVA OYNATTILAR
Sokakta futbol oynamaya alışkın olan Diego, bir gün bir arkadaşıyla birlikte çıplak ayakla okula dene- meye girdi. Diego, o günü şöyle anlatıyor: “Oynamama izin vermediler. Ama koç bana ayağımdan üç numara büyük olan ayakkabılarını ödünç verdi. İyi olduğumu gördü ama para için oynayamadım. Bedava kalmama izin verdiler ve her şey burada başladı.”
TAKIMDA YER YOKTU
Kısa sürede Sao Paulo U-20’de oy- namaya başladı, Paulista Ligi’nde ve Sao Paulo Gençlik Futbol Kupa- sı’nda oynadı. Profesyonel takımda 2013’te yedi defans oyuncusu vardı. Diego Carlos da koçuyla konuştu ve Portekiz kulübü Estoril’e gitti. İkinci Lig’de mücadele eden Porto’nun B takımına bir sezonluğuna kiralandı. Geri döndüğünde kariyerinde bir sıçrama yaşandı.
ARTIK F.BAHÇE’DE
Nantes’ta 3 yıl oynadı. Ardından Sevilla ve röveşata ile gol attığı Avrupa Ligi şampiyonluğu geldi. Liverpool, Real Madrid ve Manchester City gibi takımlara transfer olması bekleniyordu. Aston Villa’ya gitti. Sakatlıklar yakasını bırakmadı. Artık F.Bahçe için oynayacak. Bir zamanlar fabrikada çıraklık yapan Diego Carlos, Fenerbahçe’de yılda 3 milyon Euro kazanacak.