Bu web sitesi ne yazık ki Internet Explorer 9 ve altını desteklememektedir. Lütfen web tarayıcınızı Internet Explorer 10 ve üstü bir sürüme yükseltiniz.
29. gün iftar menüsü: İftarda ne pişirsem? İşte lezzetli ve doyurucu tarifler…
29. gün iftar menüsü: İftarda ne pişirsem? İşte lezzetli ve doyurucu tarifler…
11 ayın sultanı Ramazan’ı geride bıraktığımız bugün artık sof iftar sofralarımızı kuruyoruz. 29.gün iftar menüsü ile son kez ağırlayacağımız misafirlerimize yine güzel yemekler yapabiliriz. İşte 29.gün iftar menüsü ve ayrıntılı yemek tarifleri…
Sozcu.com.tr
Gurme 3 Haziran 2019 - 12:35

Ramazan Ayı'nın sonuna geldiğimiz bugün de 29.gün iftar menüsü ile şahane bir sofra hazırlayıp son kez sevdiklerimizi bir araya toplamanın zamanı. Bu ayın nimetleri saymakla bitmez. Bereketli bir ay geçirdik. Birbirinden lezzetli yemekler yaptık. Sofralar donatıp sevdiklerimizi bir araya topladık. Biz de hazırladığınız sofralara yemek tariflerimiz ile eşlik ettik. İşte şimdi son kez hazırlayacağınız iftar sofranıza layık lezzetler ve tarifleri…

-Enginar çorbası tarifi

Sağlıklı ve lezizi bir çorbaya yer açın. İşte enginar çorbası tarifi

-Patatesli mantar sote tarifi

Mantarın en lezzetli haline hazır mısınız? İşte patatesli mantar sote tarifi…

-Yoğurtlu kereviz salatası tarifi

Değişik ve lezzetli bir salata hazırlamak ister misiniz? O zaman yoğurtlu kereviz salatasını mutlaka deneyin.

Hazır yufka baklavası tarifi

Daha kolay daha pratik bir baklava yapmak istiyorsanız buyurun hazır yufka baklavası tarifimize…

Hazır yufka baklavası için gerekli malzemeler;

– 1 paket baklava hamuru
– 4 bardak ceviz içi
– 1,5 bardak sıvı yağ
– 1 bardak tereyağı (Erimiş)
Şerbeti için;
– 4 bardak su
– 4 bardak şeker
– Yarım limon suyu

Hazır yufka baklavası yapılışı

Öncelikle şerbet için şeker ve suyu bir tencerede kaynatın. Kaynamaya başlayınca üzerine limon suyunu ilave edin. Birkaç dakika sonra kapatın ve soğumaya bırakın. Baklavayı yapacağınız tepsiyi yağlayın ve bir kat yufkayı serin. Çekilmiş ceviz içini üzerine serpin. Üzerine bir kat daha yufka koyun. Onun üzerine erimiş tereyağını sürün. Tekrar bir kat yufka serin ve bir kat daha ceviz serpin. Bu şekilde sırasıyla yağ ve ceviz olacak şekilde yufkaları dizin. Son üç kata sadece yağ sürün. Ardından bıçakla baklavayı dilimleyin. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında 20-30 dakika kadar pişirin. Piştşkten sonra fırından çıkarın ve sıcağının geçmesi için bekletin. Ardından şerbetini dökün. Şerbetini çektikten sonra servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Son güncelleme: 12:36 - 03.06.2019