Bizde de benim en sevdiğim Balıkesir kuzusunun bağırsağı olduğu için gittiğim kokoreççilere kimden ve nereden aldıklarını hemen sorarım. img_2016 Balıkesir’e yolunuz düşerse gerçek bir kokoreç ustasıyla tanışmanızı çok isterim. erdal-aslanbogaERDAL ASLANBOĞA Erdal Aslanboğa, tam bir kokoreç sevdalısı…Hayvanların kesilim aşamasından son aşamaya kadar hepsini takip ediyor, başında duruyor. İstanbul’ a büyük adetlerde yolluyor ama kendi yerinde yediğiniz zaman gerçekten çok daha farklı…Haftada yaklaşık 3000 kuzu kestiriyor ve 1500 tane şiş hazırlayıp Türkiye’nin belli bölgelerine dağıtım yapıyorlar. Değerli dostum Şef Mehmet Gök’ün tavsiyesi ile kokoreç, atom ve uykuluk deneme şansımız oldu. Eskiden kokoreçlerin daha lezzetli olduğu söylenir çünkü kuzular 13-16 kg civarındayken şimdi 25 kilolarda…Bu da net olarak bağırsağın kalitesini düşürüyor. En iyi bağırsakların başında da Balıkesir kuzusunun bağırsağı geliyor dolayısıyla muhteşem bir lezzet ortaya çıkıyor. 55ce0cef-ca73-4b4f-8ffc-064958020616 Yaklaşırken Erdal Bey’i arıyorsunuz siparişlerinizi ateşe atıyor ve geldiğinizde hazır bir şekilde servis ediliyor. Atom gerçekten bir harika…Ne kadar ısrar etsemde püf noktasını benimle paylaşmadılar…Uykuluk varsa muhakkak deneyin. Gerçekten ağızda eriyordu. Aslanboğa kokoreç tam bir yol üstü lezzet durağı…Size tavsiyem kesinlikle kahvaltı bile etmeden gidin… İstanbul’da da açılmasını dört gözle bekliyoruz…. 67d326aa-5b01-43db-a33f-16255fef47a7 İstanbul’da Ozzy Kokoreç Dolapdere, Son Çare Pendik Sapanbağları ve Paşa Çengelköy favorilerim arasında…